1) Bu projedeki amaç çiftçilerimizin yetiştirmiş oldukları bitkiler ya da doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin hasadının toplanması ve analizleri ile ilgili ortaklaşa çalışmayı içeren projededir.
2) Bu projede birçok çiftçimiz şirketimize dönerek "tarlam var şirket değerlendirir mi?" gibi farklı sorular sormaktadır. Bu projenin amacı, çiftçinin yetiştirdiği mahsulü Iğdır Üniversitesi analizleri doğrultusunda şirketimiz uygun görürse çiftçimizin elindeki ürün değerlendirilecektir.
3) Ciftçilerimiz yetiştirdiği bitki ya da doğadan toplama şekli ile şirketimize ürün temini yapacak olduklarında öncelikle hangi bitkiden kaç dekar tarlada
yetiştireceklerini şirketimize bildireceklerdir. Ürün hasat edilmeden önce şirket analizini yapacak, eğer herhangi bir tarım ilacı kullanılmadığında ya da istenilen değerler çıktığında ürün çiftçiden peşin ödeme sistemi ile piyasa koşulları dahilinde alınacaktır.
4) Bu bitkiler haşhaş tohumu, ketencik tohumu, aspir, çörekotu, deve dikeni, sarı kantaron papatya, üzüm çekirdeği, bağ yaprağı, ceviz yaprağı, ekinezya,kuşburnu, söğüt kabuğu, ginseng, reisi mantarı, gotu kola, cüce palmiye, hayıt, spirulina, demir dikeni, enginar, turunç, karnıyarık, çakşır otu, akgünlük, tibbi nane (kekik ve lavanta kendi işletmemiz bünyesinde ekimi yapılmaktadır, bu sebeple ihtiyaç duyulmamaktadır.)
5) Bu temin edilecek bitkilerle alakalı şirketimize 250 km mesafede olan illerdeki bitkiler 500 kg kadar ise nakliye ücreti şirket tarafından ya da üretici ile ortak karşılanarak değerlendirilecektir. Bununla birlikte, şirketimize 250 km'den uzak bölgedeki bitki ve ürünlerle ilgili nakliye ve teslimat ücreti üreticiye aittir. Belirtilen ürünlerin miktarı en az 1000 kg olmalıdır. Bu doğrultuda, ekimi yapılacak her bitkinin metre kare alanı önemlidir. Şirketimizin bu ürünlerin üretimi ile alakalı analizlerin uygunluğu baz alınarak ürün alımı sağlanacak olup ekim sırasında tohum desteği sağlanmamaktadır. Bitki yetiştiriciliği ile ilgili bilgi aktarımı yapılmamaktadır.
6) Ülkemizde az yetişen yukarıda belirtilen ürünlerin üretimini yapmak isteyen kişiler öncelikle kendileri bulundukları ilde iklim koşullarını araştırma yapmaları ve ona göre hareket etmeleri gerekmektedir. Ülkemizin birçok bölgesinde toprak ve iklim elverişliliği sayesinde bitkiler yetiştirilebilmektedir.